Home / Kulturë / Xhemil Daci: Tetova Krenare

Xhemil Daci: Tetova Krenare

E quajta ashtu ngase,pas shumë e shumë vitesh investimesh dhe sakrifica shumë të mëdhaja,mbrëmë u binda se ajo sakrificë dhe gjith ai investim, po jep frytet e saja afatgjata.Një nga investimët e saja më të mëdha është UNIVERSITETI I TETOVËS.Historinë e këtij universiteti e dinë të gjith shqiptarët.Është i vetmi universitet në rruzullin tokësorë që me gjak e themeloi populli dhe e mbajti gjallê deri sa fitoi epitetin “shtetërorë”.Pêrkundër lëngimeve që inponohen nga vet sistemi arsimorë i shtetit,UT-ja hapëron me sukses.
Mrëmë,udhëheqsija e UT në krye me rektorin popullorë ,Vullnet Ametin,tetovarëve në vecanti u bëri një suprizë tejet të këndshme.
LAZIM DESTANIN E SHPALLI DOKTOR HONORIS KAUZA.Ky titull nuk ka të bën aq me z.Lazimin sa ka të bën me nderin që i bëhet tetovarëve.Unë si pjesëmarrës i kësaj kënaqësije,u ndjeva shum krenarë sepse,të nderosh z.Lazimin do të thot të nderosh,Tetovën dhe tetovarët.Pra unë u ndjeva krenarë dhe kam të drejtë tu them tetovarëve,KRENOHENI!
Uroj nga zemra:U shtofshin Lazim Destana,anekënd trvave shqiptare!Mburem me këtë personalitet dhe jam i nderuar që e kam mik!
(Ja disa pamje nga manifestimi shumë i pasur programorë në amfiteatrin e UT-s.)

Xhemil Daci

Loading...

Lajmi Fresh

KRISTAQ TURTULLI: VDEKJA E SHEQERXHIUT, tregim

-Dëgjuat, vdiq Kosta sheqerxhiu! – bërtiti pijetari Haxhi Vera.             I përlotur, buzë tharë iu turr …