Home / Lajme / Truri i foshnjave dëmtohet nga ajri i ndotur

Truri i foshnjave dëmtohet nga ajri i ndotur

17 milionë foshnja nën moshën njëvjeçare janë duke frymuar ajër të ndotur, kështu duke vendosur në rrezik zhvillimin e trurit të tyre, ka paralajmëruar agjencioni për femijë i OKB-së.

Foshnjat në Azinë Jugore janë më së shumti të prekura, ku 12 milionë prej tyre jetojnë në zonat ku ndotja e ajrit është më e lartë se nivelet normale.

Ndërsa katër milionë të tjera janë në rrezik në Azinë Lindore dhe vendet e Pacifikut.

UNICEF ka deklaruar që frymëmarrja e copëzave të ndotura të ajrit mund të dëmtoj indet e trurit dhe ulë zhvillimet kognitive.

Loading...

Lajmi Fresh

Edi Rama jep propozimin që të kemi një president gjithëkombëtar

Shefi i Qeverisë shqiptare, Edi Rama, ka propozuar një President gjithëkombëtar dhe një politikë kombëtare …