Home / Shëndet / Shkencëtarët janë përgjigjur: A ndikon Hëna në shëndetin tonë?

Shkencëtarët janë përgjigjur: A ndikon Hëna në shëndetin tonë?

Hëna e re në ne ndikon në mënyrë inspirative, zgjon kreativitetin tonë dhe na mbush me energji pozitive, ndërsa Hëna e plotë shkakton pagjumësinë dhe anksiozitete të ndryshme.

Shumica nesh ka dëgjuar për sjelljen e shkaktuar me ndërrimin e Hënës, mirëpo a keni pyetur ndonjëherë a mundet Hëna të ndikojë në shëndetin tonë?

Rick Finberg, ekspert dhe shkencëtar, konstaton që Hëna nuk mund të shkaktojë kurrfarë ndryshimesh mendore, as fizike në trupin e njeriut.

Edhe pse është e vërtetë që Hëna ndikon në baticë dhe zbaticë, shumica e miteve të cilat i dimë për ndikimin e saj e dimë që janë të pavërteta.

Megjithatë, hulumtuesit e tjerë kanë vazhduar me studimin e fazave hënore dhe të efekteve të tyre në shëndetin e njeriut, transmeton Telegrafi.

Këto hulumtime kanë çuar në këto konkluzione:

Fatkeqësi komunikacioni

Hulumtuesit kanë vështruar rreth 13.000 motoçiklistë dhe kanë nxjerrë përfundimin që Hëna mund t’i pengojë shoferët, gjë që çon në numër më të madh të fatkeqësive në komunikacion

Këto fatkeqësi nuk janë pasojë e ndonjë force madhore, por shoferët shpesh vështrojnë Hënën, humben në mendime dhe humbin kontrollin mbi automjetin.

Loading...

Lajmi Fresh

Shkencëtarët e konfirmojnë atë që të gjithë femrat e kanë ditur: meshkujt vërtetë se janë gjinia e dobët!

Femrat janë më të prira sesa meshkujt të mbijetojnë në periudha të krizave të urisë …