Home / Poezi / Ramë Bashota – Si zog të pres në vjeshtë

Ramë Bashota – Si zog të pres në vjeshtë

Zot, ti rri sikur i lumtur,
Bëjë thirrje me çiltërsi
Lutje bëjë si i humbur
Atheut jepi pak dashuri.

Sikur më thua ha e pi,
Lutja ime ty si të vlejë?
As ty as vetë i qetë s’rri
Trego diçka unë të bëjë.

Sikur gjatë ti ke heshtë,
Pres shpëtim edhe risi
Si zog të pres në vjeshtë
Çfarë të bëjë se ti e di.

Ramë Bashota

Loading...

Lajmi Fresh

Diturie Hasanaj – Vargje poetike

*** Në qenien tënde njeri, ka dhëmbë të mirë, ka dhe dhëmbë që s’shihen me …