Home / Shëndet / Pse duhet të pini ujë me kripë

Pse duhet të pini ujë me kripë

Ekspertët pajtohen që një gotë ujë me kripë ndikon mirë në trupin e njeriut, pasi që gllënkat e njelmëta i ndihmojnë trupit të rigjenerohet.

Hidratimi
Nutricisti Matt Stone thekson se nëse pini shumë ujë e teproni me lëngjet e konsumuara. Në vend të kësaj, njëherë në ditë pini ujë të njelmët.

Tretja
Nëse keni probleme me tretjen, një gotë ujë e njelmët del në krye kësaj. Uji i njelmët nxit enzimat që përshpejtojnë traktin tretës. Nëse e pini një gotë në mëngjes shumë shpejt do t’i vëreni ndryshimet pozitive.

Pagjumësia
Mineralet e kripës qetësojnë sistemin nervor. Prandaj, nëse keni probleme me pagjumësinë, kjo gotë me ujë të njelmët do të ndikojë dhe do ta zbutë problemin. Do të flini më mirë.

Detoksimi
Këtu kemi të bëjmë me gotën, përmbajtja e së cilës ndikon si antibakterial. Siç e kemi përmendur, uji i njelmët largon helmet nga trupi dhe zgjedh problemin e baktereve të dëmshme në organizmin tuaj

Loading...

Lajmi Fresh

Shkencëtarët e konfirmojnë atë që të gjithë femrat e kanë ditur: meshkujt vërtetë se janë gjinia e dobët!

Femrat janë më të prira sesa meshkujt të mbijetojnë në periudha të krizave të urisë …