Home / Kulturë / Nehat Ramadani: E patëm një lis që s’e kemi!

Nehat Ramadani: E patëm një lis që s’e kemi!

E lum LISI , qē u bē hi e nuk ēshtē pjesē e muhabeteve e pazarllēqeve tē pista …!
E kishim jo vetēm shej tē familjes e fisit , por edhe gjithē Kombit . I madh e i vogēl ditē e natē , sytē i kishim nga Ai , e Ai qēndronte i palēkundur ,… Zhvillohej me tē madhe , rritej e forcohej , ndonëse sulmohej nga brenda e jashtē , por as nuk vērehej , as nuk tregonte dhe as nuk dorēzohej …!

Kēshtu qēndroi LISI ynē , derisa nuk iu shumuan krimbat nga brenda . Ngadalē , por sigurtē e gērryen deri nē palcē , deri sa nē njē janar e rrēzuan…!
Eeeee , çka t’a bējnē krimbat , s’ta bēnė askush ! Secili e hēngri nga pak , e nga LISI nuk mbeti aspak …!
Ndonēse “sheji” nuk ēshtē , “shej” ka mbet vendi i LISIT !
Ndērsa degēt e krandet e LISIT , pa tē keqen tonē e tē LISIT , çofshin sa pēr tē qenē … Iu ka hy uji pērbrenda , e i kalbi tē gjitha … Dro qē s’kanē mbetē as edhe pēr njē fli !
E ç’lis ishte , e ç’degē kishte . S’kishte tornado e torpedo qē do t’a rrēzonte , t’ia thynte e kalbte degēt …!
Dhe ç’na mbeti nga LISI …? Na mbetēn vetēm kujtimet pēr hijen e freskinē , mbrojtja nga dielli e rrebeshet nga çdo anē … S’na mbet gjē tjetēr , pos krekosjes dhe lavdit s’e , edhe ne kishim njē LIS , dhe jem nga rrēnjēt e Tij…?!
Po , veç Zoti i di rrēnjēt , nga cila arē a farē vijnē … Kush e di ?!

Nehat Ramadani

Loading...

Lajmi Fresh

Doli nga shtypi monografia “Shpanët në histori”, të përgatitur nga bashkëpunimi im me studiuesin Mëhill Elezi

Parathënien e librit e ka shkruar Prof. Dr. Pëllumb Xhufi. Ndue Shpani Paulin Shpani Gjon M. Lleshaj Dashamir …