Home / Shëndet / Mungesa e gjumit i bën keq shëndetit

Mungesa e gjumit i bën keq shëndetit

Qoftë duke u brengosur për punët që keni apo duke shikuar TV shpesh bëni pak ore gjumë.

Mirëpo vetëm një javë me mungesë të gjumit dhe pushimit të nevojshëm mund të shkaktoj rritje të kolesterolit dhe të shkaktoj dëme në zemër, transmeton dritarjaonline.net

Gjenet të cilat rregullojnë qarkullimin e kolesterolit në gjak janë më pak aktive tek personat e dërmuar nga pagjumësia se sa tek ata që kanë bërë një natë të mirë gjumi.

Kolesterol janë yndyrat të cilat prodhohen në mëlçi dhe gjenden në gjak, e që janë esenciale për funksionimin e organizmit.

Një grup nga Universiteti i Helsinkit kanë zhvilluar një studim në popullatën gjeneral si dhe në laborator sa i përket lidhjes në mes të gjumit dhe sëmundjeve të lartpërmendura.

Të dhënat e këtij studimi tregojnë që personat të cilët kanë sulme dhe probleme me zemrën, janë ata që u mungojnë tetë orët e rekomanduara të gjumit, shkruan Daily Mail, transmeton dritarjaonline.net

Mjafton vetëm një jave pa gjumin e nevojshëm që të ndryshoj metabolizmin e trupit dhe sistemin imunitar.


Lajmi Fresh

E vogël, por me pasuri të shumta

Mrekullia që i ndodh shëndetit nga lajthia Lajthitë kanë një vend primar në fronin e …