Home / Shëndet / Hani farat e kungullit, janë shumë të shëndetshme

Hani farat e kungullit, janë shumë të shëndetshme

Farat e kungullit janë farat më të shëndetshme që mund t’i konsumoni. Ato janë të pasura me magnez, mangan, protein dhe zink që ndihmon shëndetin tuaj në shumë drejtime.

Lexoni më spohtë disa nga përfitimet shëndetësore që do të keni nëse konsumoni rregullisht farat e kungullit,

Ulin kolesterolin

Ulin nivelin e sheqerit

Farat e kungullit mund të ulin nivelet e glukozës dhe të mbajnë nivelin e sheqerit në gjak nën kontroll për shkak të aftësive të tyre anti-diabetike.

Humbja e peshës

Këto fara janë të pasura me fibra, proteina, vitamina dhe minerale. Ato përmbajnë fosfor, që përshpejton metabolizmin dhe ndihmon në përshpejtimin e djegies së yndyrnave duke promovuar kështu humbjen e peshës së shëndetshme.

Ndihmon për osteoporozën

Të rriturit shpesh janë të mangët në minerale, gjë që rezulton në humbjen e dendësisë së eshtrave. Farat e kungullit janë natyrisht të pasura me zink dhe fosfor, duke i mbajtur kockat tuaja të forta,

Ndihmon me disponimin 

Farat e kungullit janë të dobishme për të përmirësuar gjendjen shpirtërore dhe për të reduktuar depresionin.

Ndihmon me simptomat e menopauzës  

Farat e kungullit reduktojne simptomat e menopauzës, si temperatura e kohëpaskohshme, dhimbje koke, djersët e natës, dhe ndryshimet e humorit për shkak të efektit të tyre të normalizimit të hormoneve.

Parandalon kancerin

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, farat e kungujve janë gjithashtu të dobishme për parandalimin e kancerit dhe trajtimin e luftimit të kancerit.

Loading...

Lajmi Fresh

Fruthi, diagnoza dhe masat parandaluese

Fruthi ose morbilli, e njohur edhe si e “keqja e vogёl”, ёshtё sёmundje ngjitёse virale, …