Home / Kulturë / Dede Deda: Ilaçi ndodhët në zemrat tona !!

Dede Deda: Ilaçi ndodhët në zemrat tona !!

Sa e trishtë jeta jonë,Çdo ditë e më shumë po ndeshemi me urrejtjen dhe fallcifikimin e botës të sotëm, me një buzqeshje”’ me një buzqeshje që marrim nga personat që fshëhën pas një gishti. një sëmundje që mundë ti gjëjmë edhe ilaçin e sherimit.por na duhet guximi besimi dhe dashuria të luftojmë këtë semundje. Me keq ardhje miq” Tashmë urrjetia dhe fallcifikimi është bër pjes e jetës sonë. Me duhej ta shpreh këtu pran jush, sepse secili prej nesh” është përplasur me këtë aksident të pa deshirueshëm. Dhe”’ shumë herë e pyes vehtën në heshtje,, ku do të arrijë kjo sëmundje ngjitese? A do ti gjëndet një ilaç sherimi? Apo ndofta unë po ëndrroj?! Ah sa keq kjo sëmundje që u bë pjesë e zemrës sonë… ju kujtohet dikur kur Kshim një buzqeshje plot dashuri ??, me thoni ju lutëm,,ajo buzqeshje sa ju mungon? ajo buzqeshje që ngrohtë zemrat tona me dashuri,, ((në atë buzqeshje” edhe dimeri ‘i madh na dukej ver pra kjo fjalë madheshtore është shprehur në poezin poeti z- Arben Kurteshi)), dikur sebashku kishim ndertuar gurë mbi gurë, një keshtjellë të madhe plot dashuri,por fatkeqsish ky virus që bën pjes në zemrat tona,shëmbi kështjellën ton të dashuris, ah kur e kujtoj atë kështjell madheshtore, me duket vetja se Rilinda përseri, por prap jetoj me shpresa, se kështjellën mund ta ndertojmë sebashku,, por na duhet ilaçi për të sheruar dashurinë… dhe” këtë ilaçë e kemi shumë afër, ndodhët aty,,,, aty në zemrat tona , Nuk ka kuptim kjo botë pa dashuri njerzore, jemi si një hije që pëngojmë rrezën e djellit mbi lule.

Pra ”

s’ka më bukur se dashuria
ta kesh shpirtin mbushur plotë
s’ka me keq se urrejtia
kur mba shpirti brënda një botë.

Dede Deda

Loading...

Lajmi Fresh

Librat për Skënderbeun që tmerronte armiqtë dhe joshte femrat

“Mos harro, dashuria e sulltan Muratit për mua nuk do të më bëjë kurrë të …