Home / Përsiatje (page 20)

Përsiatje

Përsiatje

Minister…, në ardhje mos na i merr në qafë gjeneratat e reja!

Fadil Maloku 1. Sot, sociologët bashkëkohor kanë arritur të identifikojnë tri lloje apo tipa të shpërnguljes apo “ikjes” së trurit: një, që ka të bëjë me shpërnguljen e këtyre elitave të reja nga vendet e pazhvilluara në ato të super të zhvilluara, i vendeve të tranzicionit në vende të zhvilluara, …

Më Shumë

Kosova, me Qeveri; “dinosaurësh”(komandantash!) &”shkurtabiçësh”(tyxharësh!) dhe “minoritarësh” (patriot!)?!

Fadil Maloku Që në fillim duhet cekur, qē kjo qeveri, edhe nëse formohet, do jetë tejet e kushtëzuar dhe e hendikepuar për shumë arsye; 1. Arsyeja e parë madhore, që kujtojë se do e përcjell sidomos fillimin e mandatit qeverisës, ka të bëjë kryesisht me; defektin e kompleksit dhe hipotekës …

Më Shumë

Ngjyrat e pëlhurës që pështjell realitetin tonë

Ditar Kabashi 06 shtator 2017 1. Ngjyrat janë jetë. Janë larushia e mjedisit. Kombinimi i tyre është objekt studimi për shumëkënd, nga disenjatorët e modës e gjer tek tifozët e klubeve sportive. Çdokush identifikohet me një ngjyrë apo me kombinim ngjyrash. Megjithatë, disa thonë se për shijet dhe ngjyrat nuk …

Më Shumë

Lidhur me dorëheqjen e nënkryetarit të Akademisë të Shkencave!

Artan Fuga Mësojmë se nënkryetari I Akademisë të Shkencave të Republikës të Shqipërisë sapo ka dhënë dorëheqjen! Me këtë rast unë përulem me respekt për profesor Myzafer Korkutin duke e risiguruar atë sikurse kam bërë cdo ditë dhe çdo orë të këtyre ditëve me debate dhe tensione të mëdha për …

Më Shumë

Çmimi i përgjakur i nënshtrimit

Abdulla Mehmeti Procesi i reformave të thella politike në Maqedoni do të varet nga deklasimi i struktuarave politike të derisotme. E ardhmja e qytetarëve dhe e vendit nuk varet nga ambiciet e sëmura të politikanëve të korruptuar, por nga vullneti i lirë i sovranit (qytetarit, votuesit) i shprehur përmes zgjedhjeve. …

Më Shumë

Ku janë, si janë dhe nga shkojnë shqiptarët në Maqedoni?

Abdulla Mehmeti Kush tha se shqiptarët në Maqedoni kanë përparuar në periudhën e pluralizmit dhe demokracisë, se i kanë përparuar liritë dhe të drejat e tyre qytetare dhe kombëtare, se nuk janë si më parë nën regjimin komunist?! Sipas kushtetutës së këtij shteti, të vitit 1991, me ndryshimet e plotësimet …

Më Shumë

Njerëzimi dhe veçmas Kombi ynë, ka një Nënë, quhet e Shenjtja Nënë Tereze!

Skënder Jashari* Simboli i Nënës Shqipëtare, i njohur në  mbarë  botën, për  vyrtyte,  të cilat  i admiron  njerëzimi, tashmë i jep  vendin meritor përmes Shenjtës Nënë Tereza! U plotësu Binomi i Figurave  Kombëtare, të përbërë nga Gjergj Kastrioti dhe tash nga  Nënë Tereza! Më 26.08.1910 u  lind në Shkup të …

Më Shumë

Nxënësve nga Medvegja, Bujanoci e Presheva ju mungon Abetarja dhe librat shqipe

Refik Hasani Shqiptarët diskriminohen në kuptimin më klasik pasi ende nxënësit shqiptarë të  Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës  nuk kan dhe ndihet  mungesa e Abetarese dhe librave shqipë. Që nga niveli parashkollor, shkollat fillore dhe procesi edukativo-mësimor i shkollave të mesme zhvillohet me planë-programe të vjetruara. Përveq uljes-zvoglimit të nxënësve në …

Më Shumë

“Qurani nuk mbahet Natën e Bajramit”

Idriz Ismajli Si student asnjëherë nuk kam mësuar një ditë para provimit. Por nji ditë, përpara shëtisja në korzon e Prishtines, apo shkoja ne teater. Ishte mënyra më e mirë qe ditën e nesëreme te isha i relaksuar per provim. Nuk dua te mburrem por ne ato vite ne Universiteni …

Më Shumë

Si e kemi arsimin sot, do ta kemi shtetin nesër

Edhe njēherē, nē vend tē urimit! Nehat Ramadani Të dashur yllka, fatosē e nxënës nesēr më 4 shtator, pritet të filloj viti i ri shkollor 2017 /18. Bëhuni si bimët, që mezi presin të thithin çdo pikë uji, e cila do t’ua shtojë gjallërinë e rritën, e me këtë edhe …

Më Shumë