Home / Përsiatje (page 2)

Përsiatje

Përsiatje

JA ÇKA E RREZIKON JETËN E SHQIPTARËVE!

Abdulla Mehmeti Shqiptarët po helmohen përmes ajrit, ushqimeve, pijeve, ujit, ilaçeve, vaksinave…dhe vazhdojnë të sillen sikur e kanë dhënë jetën e tyre me qira! Pas humbjes së betejave në bushë të betejës dhe në tavolinat diplomatike, agjenturat ruse, serbe, greke dhe jo vetëm, përmes aleatëve të tyre vendës, po depërtojnë …

Më Shumë

RËNIA E POLITIKANËVE TË ARDHUR AKSIDENTALISHT DHE FOTOGRAFIA E FUNDIT E LEONID BREZHNJEVIT

Faruk Tasholli Kur vdiq Leonid Brezhnjev, kryetar i Bashkimit Sovjetik,asaj vjeshte lajmi u dha në mbrëmjen ë 10 nëntorit të vitit 1982. Në mëngjesin e së nesërmes, shkollarët polakë, me gazeta ditore në duar, shfrynin me entuziazëm: Kjo është hera e fundit që në faqen e parë të gazetës duket …

Më Shumë

Kryeminister, përcille premtimin e dhënë, tek Mogerini!

Fadil Maloku 1. Duket që Kosovën, si një vend i vogël me mundësi shumë të kufizuara ofertuese ekonomike, edhe për shkak të problemeve me kufijtë, pra veriun (problemi me 25% të territorit që po na e konteston Serbia), demokracinë e brishtë, keqmenagjimin e resurseve, korrupsionin (aferat e ndryshme), krimin e …

Më Shumë

Nehat Jahiu: ZAEVI SË BASHKU ME JU ZYRTARIZONE GJUHËN MAQEDONASE NË MAQEDONI E JO GJUHËN SHQIPE

Shumë herë është biseduar dhe shkruar për sjelljen e ligjit për gjuhën shqipe dhe zyrtarizimin e saj. Një ditë pata rastin të lexoja se u prit kaq kohë që të dalim në skenë unë dhe…, bashkë me Zoran Zaevin , të sjellim ligjin për gjuhën shqipe dhe…. Pastaj thuhet se …

Më Shumë

Shpirti i Skënderbeut duhet të jetoj edhe sot në zemrat e Preshevarëve

Shpirti i skenderbeut duhet të jetoj edhe sot në zemrat  e Preshevarëve, që të kemi sekretin e lumturisë që është liria dhe vetë sekreti i lirisë është vetë guximi, të kemi  mendjen e Branko Merxhanit për Neoshqiptarizmin dhe me ndjenjën e humanizmit të Nënë Terezës. Edhe pse zgjedhjet Lokale në …

Më Shumë

“Makdonalizimi” i politikës kosovare

Fadil Maloku 1. Që në fillim më duhet ta sqarojë kontekstin e këtij titulli i cili në fakt ka të bëjë me proceset e shpejtuara nëpër të cilat po kalon shoqëria Kosovare, pra ashtu sikurse “Mcdonald’si,” që i referohet një tipi ushqimi që përdoret në situatat kur njeriu është në …

Më Shumë

Majtizmi dhe djathtizmi në Kosovë, janë veç mashtrime aparatçikësh

Fadil Maloku 1. Rëndomë thuhet se elementet kyçe të një partie politike duhet të jenë: Ideologjia që ka të bëjë me një kontingjent idesh apo konceptesh që mundohet t’i fuqizojë ajo në publik: pastaj, Statuti që në fakt është një përmbledhje kodesh, qëndrimesh dhe vendimesh ku në mënyrë më detale …

Më Shumë

Abdulla Mehmeti: DO TË BËHEMI, A DO TË ZHBËHEMI?!

Për dallim nga çdo sundim dhe regjim i mëparshëm, sot shqiptarët janë më të varfër, të panxënë, të dobët, të sëmurë, të përçarë, të mashtruar dhe tradhtuar, të burgosur e masakruar, të shkapërderdhur nëpër botë dhe më afër shfarrosjes se kurrë! Sot jemi: – më të varfër – më të …

Më Shumë

Pi verë mos pi hashash (Sofizmi i hashashit)

Nga Blerta Haxhiaj Sofizmi i hashashit është i shumtë dhe i admirueshëm, duke u kujdesur për optimizmi si nga drejtuesit dhe efektivët që ajo transformon dëshirën në realizim. Ajo është e njëjtë, pa dyshim, në shumë raste të jetës të zakonshme. Nuk do të kishte asgjë të panatyrshme ku çdo …

Më Shumë

Shemsi Jashari: URIMI I MUNGUAR PËR AGIM VELIUN

Urimi i kundërshtarit politik pas një gare të barabartë është kulturë demokratike, është civilizim, është respekt për vendimin e qytetarëve. Agimi nuk është fajtor që opozita është e pa strukturuar mirë, e pa reformuar dhe ka rivalitet përbrenda dhe që i injoron intelektualët e ofron afër axhamit politik! Ishin zgjedhjet …

Më Shumë