Home / Përsiatje

Përsiatje

Përsiatje

Abdulla Mehmeti: DO TË BËHEMI, A DO TË ZHBËHEMI?!

Për dallim nga çdo sundim dhe regjim i mëparshëm, sot shqiptarët janë më të varfër, të panxënë, të dobët, të sëmurë, të përçarë, të mashtruar dhe tradhtuar, të burgosur e masakruar, të shkapërderdhur nëpër botë dhe më afër shfarrosjes se kurrë! Sot jemi: – më të varfër – më të …

Më Shumë

Pi verë mos pi hashash (Sofizmi i hashashit)

Nga Blerta Haxhiaj Sofizmi i hashashit është i shumtë dhe i admirueshëm, duke u kujdesur për optimizmi si nga drejtuesit dhe efektivët që ajo transformon dëshirën në realizim. Ajo është e njëjtë, pa dyshim, në shumë raste të jetës të zakonshme. Nuk do të kishte asgjë të panatyrshme ku çdo …

Më Shumë

Shemsi Jashari: URIMI I MUNGUAR PËR AGIM VELIUN

Urimi i kundërshtarit politik pas një gare të barabartë është kulturë demokratike, është civilizim, është respekt për vendimin e qytetarëve. Agimi nuk është fajtor që opozita është e pa strukturuar mirë, e pa reformuar dhe ka rivalitet përbrenda dhe që i injoron intelektualët e ofron afër axhamit politik! Ishin zgjedhjet …

Më Shumë

Ndue Ukaj: Deri kur do t’i shpërfillim miqtë tanë?

Diplomati austriak, Wolfgan Petritsch, na tregoi se: “Kosova, është në prag të kolapsit…”, ndërsa ne, hajmë fiq e kastraveca e qesim petulla në ujë, do të qesëndisej Fishta. Kambanat e alarmit po bien pa pushim, por ato s’ i dëgjon askush. Në fakt, ato nuk do t’ i dëgjojë askush. …

Më Shumë

Alarmi për Qeverinë aktuale, po ndizet!

Fadil Maloku Petritsch: “Kosova është thellësisht e ndarë. Është një shtet i dobët pranë kolapsit – krahasuar me Serbinë që është zhvilluar fuqishëm ekonomikisht, por edhe në fusha të tjera”. 1. Kosovën si shtet me demokraci të brishte po e presin standardet dhe kriteret edhe më të ashpra te BE-së. …

Më Shumë

Ilaz Hysaj: Adieu Jonny Hallyday

Qindra mijëra njerëz kishin vërshuar Avenynë Champs Elyse dhe kishën La Madeleine për t’i dhënë lamtumirën e fundit rokerit më të madh francez Johny Hallyday. Me miliona njerëz te shtunën qëndruan të ngjitur për ekranet televizive që nga ora 10h30 e deri në ora 16h30 ku përcollën homazhin e paparë …

Më Shumë

Artan Fuga: Kush na përmbyti?

Kujtoni ju se përmbytjet ndodhën nga shirat që ranë!!! Posi ore posi! Kujtoni se përmbytjet ndodhën sepse ndokush nuk kishte kompetenca veritkale për të administruar grykat e lumenjve! Posi ore posi! Kujtoni se nuk punoi hidrovori, zhavori, a ku e di unë !!! Posi ore posi! Përmbytjet ndodhin sepse territori …

Më Shumë