Home / Ekonomi (page 30)

Ekonomi

Ekonomi

Skoda shënon rekord në prodhim në Çeki dhe Sllovaki

Vitin e kaluar në Çeki, kompania Skoda ka arritur të prodhojë 1.34 milion vetura, ndërsa në Sllovaki me tre fabrika ka arritur të prodhojë rreth 1.04 milion vetura të reja. Sipas shoqatës së automobilave në Çeki, prodhimi i veturave gjatë vitit 2016 është rritur për 8.3 për qind për dallim …

Më Shumë

Një lajm i mirë nga ATK për që mbledhin kuponë fiskal

Në Administratën Tatimore të Kosovës ka arritur mbi 1 milion numri i plikove të dorëzuara nga qytetarët, ndërsa shuma e rimbursuar deri më tani është 15.5 milionë euro. ATK rikujton qytetarët se aplikimi për rimbursim të mjeteve nga grumbullimi i kuponëve fiskal për TM4/2016, ka filluar nga 1 Janar 2017 …

Më Shumë

Bankat vazhdojnë me i shtrejtue shërbimet. “Rrjepen qytetarët!” (video)

Ka disa ditë që bankat komerciale në vendin tonë i kanë rritë tarifat për shërbimet e tyne bankare, me theksë transferet bankare, me çka vazhdojnë me raportue fitime të nalta edhe gjatë vitit 2016. Deri në fund të muejit Korrik, bankat kanë raportue fitim në vlerë prej 46.7 milionë euro, …

Më Shumë

Fermerët qumështar të kënaqur me subvencionet, por kërkojnë edhe subvencionim të klasës së tretë

Blegtoria është mjaft e rëndësishme për bujqësinë e Kosovës, kurse për ministrinë është e rëndësishme prodhimi i qumështit pasi për këtë janë ndarë mjete të konsiderueshme. Për këtë sektor po ndahen edhe subvencione për fermerët në bazë të cilësisë së qumështit. Për disa shtete sektori i blegtorisë është aq i …

Më Shumë

Filloi votimi për Biznes çmimet evropiane 2016/2017

Filloi votimi për zgjedhje të fituesit nacional publik në Biznes çmimet evropiane 2016/2017 për Maqedoninë, si dhe për 33 shtete të tjera pjesëmarrëse në këtë zgjedhje. TI kompania Bransis, si një ndër kompanitë të cilat u zgjedhën nga komisioni pranë Biznes çmimeve evropiane për fitues nacional, vazhdoi në garën për …

Më Shumë

Çmimet e konsumit në Itali kanë rënë për herë të parë që nga 1959

Sipas vlerësimeve të përkohshme nga zyra kombëtare e statistikave, ISTAT, çmimet e konsumit në Itali kanë rënë brenda vitit 2016 për herë të parë që nga viti 1959. “Çmimet ishin nën 0,1 për qind në vitin 2016 pasi viti 2015 preku një inflacion prej 0,1 për qind”, njofton ISTAT. Inflacioni …

Më Shumë

Agjencia për ushqim dhe veterinari: Kujdesuni për bagëtinë, edhe ata kanë ftohtë

Këto janë vetëm disa nga rekomandimet e Agjencisë për ushqim dhe veterinari, sipas të cilës nëse blegtorët nuk kanë mundësi që kafshët t’i strehojnë në vende të mbyllura, duhet të kujdesen që ato të mbulohen sidomos gjatë natës, me batanije të thata. “Personat që kujdesen për kafshët në këtë kohë …

Më Shumë

USAID-i ndihmon fermerët me fidane të vishnjes për 200 hektarë

USAID-i dhe Komuna e Vitisë kanë nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi  për zhvillimin bujqësor, duke i përkrahur fermerët e kësaj ane. Në bazë të kësaj marrëveshjeje pritet që në këtë komunë të kultivohen deri në 50 hektarë sipërfaqe me vishnje. Sigurimin e fidanëve të vishnjës dhe sigurimin e pikës grumbulluese të …

Më Shumë

Ripërtritje e rublës së Rusisë

Rubla ruse ka vazhduar të ripërtrihet kundër euros dhe dollarit amerikan, në dy ditët e para të tregtisë në vitin 2017, pasi vitin 2016 e përfundoi si monedha e dytë me performancën më të mirë në mesin e tregjeve të monedhave në zhvillim. Monedha ruse, rubla, dje e përfundoi këmbimin …

Më Shumë

Peja përfiton 362 mijë euro donacion nga “Demosi” zviceran

Në përmbyllje të vitit 2016, kryetari i Komunës së Pejës, Gazmend Muhaxheri, ka nënshkruar me drejtuesit e programit “Demos” të organizatës zvicerane HELVETAS – Swiss Intercooperation një marrëveshjen për bashkëfinancim të 12 projekteve të reja infrastrukturore në Pejë. Të gjitha projektet janë orientuar në ndërtimin e hapësirave publike me gjelbërim, …

Më Shumë