Home / Ekonomi

Ekonomi

Ekonomi

Nënshkruhet kontrata për autostradën e Gjilanit

Ministri i Infrastrukturës Pal Lekaj ka vënë nënshkrimin final që jep dritën e gjelbër për ndërtimin e autostradës Prishtinë-Gjilan. Këtë nënshkrim ai e ka bërë në prezencën e dy deputetëve të Kuvendit të Republikës së Kosovës, që vijnë nga Gjilani, Zenun Pajaziti dhe Ahmet Isufi, pa prezencën e Kryetarit të …

Më Shumë

Bashkëthemeluesi i ‘Uber’ hyn në listën e miliarderëve

Bashkëthemeluesi i kompanisë për shërbimet e taksive ‘Uber’, Travis Kalanick pritet të hyjë së shpejti në listën e miliarderëve, kjo pasi investitorë të huaj pranuan të blejnë një pjesë të konsiderueshme të aksioneve të kompanisë. Konkretisht, një konsorcium i udhëhequr nga grupi japonez ‘SoftBank’ do të blejë 9.3 miliardë dollarë …

Më Shumë

Bitcoin dhe kriptovalutat sfidë për ATK-në

Fenomeni i kriptovalutave është tema më aktuale në financa. Me gjithë ngritjeve dhe rënieve të vlerës së tyre, diskutimet për to nuk i ka shpëtuar as Kosova. Mania për të fituar shpejtë para në të shumtën e rasteve është premtim për pasuri pa mund, e pa lodhje. Por, mungesa e …

Më Shumë

Rënia e Bitconit do të vije nga ky shtet i madh!

Çmimet e kriptovaultave si duket janë rritur në ekstrem nga spekulacionet në Azi, sipas ekonomistit Jack Rasmus, duke shtuar se një korrigjim i madh po vjen së shpejti. “Kina dhe Korea Jugore janë të vetëdijshëm për këtë; ata e dijnë se bitcoin është një flluskë e aseteve financiare, një flluskë …

Më Shumë

Efektet e taksave për importet nga Serbia

Përfaqësues të bizneseve në Kosovë, vazhdimisht, kanë kërkuar nga Qeveria e Kosovës mbrojtjen e produkteve vendore apo krijimin e një konkurrence të barabartë me produktet e importuara nga vendet e rajonit. Në këtë kuadër, Ministria e Tregtisë dhe Industrisë në fund të vitit të kaluar ka vendosur disa taksa për …

Më Shumë

Tjetër financim për Greqinë në vlerë prej 6 miliardë eurosh

Mekanizmi i Stabilitetit Evropian (ESM) pritet t’i japë Greqisë kredi të re prej 6 deri 7 miliardë euro. Vendimi për këstin e radhës do të merret të hënën gjatë takimit të Eurogrupit, pasi ministrat e financave të Eurozonës t’i vlerësojnë ato, u shpreh një nga përfaqësuesit e Unionit të Bankës …

Më Shumë

Borxhi Publik në Shqipëri arrin në nivelin prej 71.5 për qind të PBB-së

Qeveria shqiptare synon që nëpërmjet konsolidimit fiskal të ndikojë në uljen e borxhit publik. Sipas të dhënave operative të Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë, viti 2017 u mbyll me një nivel borxhi prej 71.5 për qind e Produktit të Brendshëm Bruto (PBB), nga 72.4 për qind e PBB-së që ishte …

Më Shumë

‘Apple’ do t’i kthej 30 miliardë dollarë në SHBA

Presidenti amerikan, Donald Trump, nxitoi për të kapitalizuar investimet e ardhshme të ‘Apple’ brenda Amerikës si dhe pagesën e taksave të mbetura prej 38 miliardë dollarësh. Gjiganti i teknologjisë, tha se gjatë pesë viteve të ardhshme do t’i sjell 30 miliardë dollarë brenda SHBA-ve me krijimin e 20 mijë vendeve …

Më Shumë